Centrum Wiedzy ALAB laboratoria

Uczulenie na alkohol – jak się objawia i jakie są jego przyczyny?

Uczulenie na alkohol jest rzadkim zjawiskiem. Dowiedz się, jak wygląda uczulenie na alkohol, jakie są objawy i kiedy udać się do lekarza.

Nasi Eksperci

Agata Strukow
Agata Strukow

lekarz

Elwira Zawidzka
Elwira Zawidzka

specjalista mikrobiologii medycznej

Martyna Lewandowska
Martyna Szalińska

diagnosta laboratoryjny

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bądź na bieżąco z naszymi artykułami!

Zapisz się na newsletter i zyskaj pewność, że nie umknie Ci żaden ciekawy artykuł! Poinformujemy Cię też o najnowszych akcjach profilaktycznych w naszym e-sklepie.

Dysbioza, choroby przewodu pokarmowego

spot_img

Dieta i suplementacja

Podstawowe składniki odżywcze – białko. Budowa i funkcje białek

Białka to najważniejsze składniki budulcowe organizmów. Dowiedz się, czym są, jaka jest ich budowa, właściwości i rola w organizmie.

Glikogen – co to jest i jaką pełni funkcję?   

Dlaczego glikogen jest tak istotny? Jakie pełni funkcje i jakie konsekwencje niesie jego niedobór lub nadmiar?

Podstawowe składniki odżywcze – tłuszcze (lipidy)

Tłuszcze (lipidy) to grupa składników odżywczych spożywana w pokarmach. Sprawdź, co warto o nich wiedzieć.

Czy olej palmowy jest zdrowy?

Dlaczego olej palmowy uważany jest za szkodliwy? Jaki ma wpływ na nasze zdrowie? W jakich produktach jest obecny i jak go unikać?    

Imbir – właściwości, działanie, zastosowanie

Czy współczesne badania potwierdzają prozdrowotne właściwości imbiru? Jakie jest działanie imbiru i jakie może być jego zastosowanie?

Dieta kopenhaska – efekty, zasady, przykładowy jadłospis

Jakie są zasady diety kopenhaskiej? Kto może ją stosować i jakie niesie efekty? Sprawdź, na czym polega dieta kopenhaska i przykładowe menu.
spot_img